Multitasken in de zon



Steeds meer mensen weten ons te vinden via Booking, maar inmiddels ook rechtstreeks. Bijna altijd hebben we fijne gasten die echt komen om te relaxen en graag wat te eten willen bestellen. We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en het serveren van ons tapasplankje loopt gesmeerd. Ook voor het maken van een pan paella draaien wij onze hand niet om. Dick heeft het paella maken een paar jaar geleden van mij overgenomen en hij is er erg goed in. Ook hierin heeft ieder zijn eigen taak wat betreft het klaarzetten van de spullen. En als de pannen dan schoon en leeg terugkomen, weten wij dat het goed gesmaakt heeft.

Over taken gesproken: ja, we hebben nogal wat verdeeld tussen ons tweeën. Zo is Dick hier de tuinman (elke avond staat hij zeker een uur de tuin water te geven), klusjesman (voor hand- en spandiensten) en vult hij de koelkast bij – niet geheel onbelangrijk! Ikzelf heb mijn werk in de salon en spring van gewone kleding tijdens het ontbijt klaarmaken, enkele minuten later, in mijn witte werkkleding om te masseren of een pedicurebehandeling te geven. Om vervolgens weer mijn gewone kleren aan te trekken om te koken voor de gasten tijdens een retraite. Daarnaast neem ik de telefoon op voor reserveringen, houd ik de Instagrampagina bij en vraag ik geregeld aan de gasten of ze tevreden zijn.

Samen maken we, na het uitchecken van onze gasten, de kamers schoon – ook hier heeft ieder zijn eigen taak. Ik dacht altijd dat ik in Nederland al veel moest schakelen tussen moeder, pedicure of schoonheidsspecialiste, huisvrouw en dan ’s avonds nog twee of drie klantjes. Maar hier heb ik er nog meer taken bij gekregen. In het hoogseizoen moet ik soms echt even schakelen en checken of mijn kleding nog klopt, voordat ik weer wat ga doen. Want moestuinieren of koken in mijn witte werkkleding is niet echt handig. 😂

Onze gasten verbazen zich over onze veelzijdigheid en geven ons vaak complimenten over hoe we het allemaal doen. En daar doen we het graag voor.

En als dan na een dag hard werken de avond valt en de stilte hoorbaar wordt, nemen wij nog even een verkoelende duik in ons zwembad, terwijl de gasten nagenieten van hun tapasplankje en een koud drankje. Terwijl de vleermuizen hun avondmaal bij elkaar schrapen en we af en toe nog een wakkere cicade zijn lied horen zingen, zijn we dankbaar dat we deze stap vier jaar geleden hebben durven zetten.

Van een nat en fris voorjaar naar 30+ op de thermometer – en de zomer is nog maar net begonnen – we gaan zien wat het ons gaat brengen. Op dit moment is de temperatuur gelukkig iets gezakt, want met 35+ graden in de keuken of in de salon werken is echt geen pretje. Maar we gaan niet mopperen, want we hebben tenminste inkomsten en fijne gasten die onze inzet waarderen.


Hasta Luego

Saludos Dick y Regina






        

                                   

   Retraite week

    Dick aan de schoonmaak                            Logee van vrienden op de fiets 

    Ochtend wandeling

    3 kleuren bieten geoogst                            Goedkeuring van Costa en Blanca

    Het plaatsen van nieuwe markiezen

     Aan de schoonmaak                                            plaatsen van de houten zonwering voor de deuren 

                                                                                                                                       Bieten carpaccio  

Een ontplofte keuken na een paar uur koken en bakken 

Zoals Thaise linzen curry soep, bieten burgers, Bieten carpaccio, Crème brulee  sinasappelcake en dadeltaart

















































Reacties

Populaire posts van deze blog

Niet altijd rozegeur en maneschijn

De zomer voorbij.

Grijs en grauw